13 Ekim 2015 Salı
EŞEKOTUNUN FAYDALARI

Bu şifalı bitkinin tohumlanndaki ender bulunan ve adet öncesi gerilimleri, menopoz rahatsızlıklan ile sedef hastalığını hafifleten; trombozu azaltan; vücudu yıkıma uğratan M.S. ile diğer hastalıkları kontrol altında tutan gamma-linoleik asit üzerinde tıbbi araştırmalar yoğunlaşıyor.
Kaynatılan kökünün tadı yabani havuçunki gibi olur. Turşu ve salatalara konulur. Köklerinde tanen, sakkaroz, zamk, uçucu ve sabit yağ, spinosin ve ononin vardır.
Terletir ve idrar söktürür. Vücuda rahatlık verir. Böbrek taşlarının düşürülmesine yardım eder. Böbrek ve mesane iltihaplarını giderir. Boğaz ağrılarını geçirir. Kökü Adet öncesi gerginliği, menopoz rahatsızlığı ve sedef hastalığı durumlarında eşekotunun yağlı tohum kapsülleri alınır. Yaprağı ve Gövdesi Kabuğu iyice soyulan gövdesi ile yapraklan çay gibi demlendirilerek öksürük spazmını gevşetmek üzere içilir.
Birkaç ay boyunca günde iki çay kaşığı alan hastalarda, parkinsonon neden olduğu titremeleri % 55 oranında azaltmıştır.
Eşekotu yağı romatizmalı eklem iltihabı ve egzama tedavisinde etkilidir.Pek çok cilt bakını ürününde ve kozmetikte eşekotu yağı bulunur.
Ertuğ ÇAĞLAYAN(ertugcaglayan@gmail.com)
0555 657 05 32
0 Comments:
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)