Download

Flickr Gallery

8 Mart 2016 Salı

Kimyon ve Faydaları


Cuminum Cyminum:Maydanozgiller familyasının bir üyesidir.Türkiyede eskişehir ve konya civarında yetişir.İlkbahar sonunda ekilen tohumlar yaz mevsiminde çiçek açar ve tohum verir.

Kimyonun tohumlarında uçucu yağlar,tanen,ve reçine bulunmaktadır.Etli yemeklerde sıkça kullanılan kimyon avrupada ekmek,kurabiye ve peynir yapımında kullanılmaktadır.Yaprakları ise salatalara ve yemeklere katılmaktadır.Ayrıca parfüm sanayiinde de kullanılır.

Faydalarını kısaca özetlersek,mide ve bağırsaklarda biriken gazı giderir.Anne sütünü arttırır.İdrar söktürür terletir ve sinirleri uyarır.İştah açıcıdır ve sindirimi kolaylaştırır.

1 tatlı kaşığı kimyonu 1 su bardağı kaynar suya koyarak 10 dakika demlenir.Sabah akşam yemeklerden önce 1 bardak içilirse fayda sağlar.


Ertuğ ÇAĞLAYAN(ertugcaglayan@gmail.com)
0555 657 05 32

0 Comments:

Post a Comment



About us