Download

Flickr Gallery

8 Mart 2016 Salı

Kızılcık ve Faydaları

Cornus Mas:Kızılcıkgiller familyasının bir üyesidir.Anadoluda  kiren diye bilinmektedir.Taze ve kuru tüketildiği gibi tarhana,marmelat ve reçel yapımında da kullanılmaktadır.Ayrıca kızılcık şurubu da oldukça faydalıdır.

Portakaldan daha fazla C vitamini içeren bu meyve aynı zamanda potasyum,magnezyum,demir,kalsiyum,fosfor,glikoz,fruktoz,ve pektin içermektedir.

Başlıca faydalarını şöyle sayabiliriz;
Egzama,cilt problemleri,romatizma,ishal,ateş,kabızlık,gut,kurt düşürücü,mide bağırsak kanamaları ve sıtmadır.Boşaltım sisteminide düzenler.Bakteriyel enfeksiyonlarda kullanılır.Yüksek kolestrol ve kalp yetmezliği gibi sorunlarda oldukça faydalıdır.Diş çürümesini önler ve tümör oluşumunu engeller.



İştah kesici özelliği sayesinde zayıflamaya yardımcıdır.Safra fazlalığını giderir.Ağız içi yaralarını iyileştirir.Bel gevşekliğini önleyerek çocuklardaki alt ıslatmayı önler.Çıban ve yaraları iyileştirir.Uykusuzluk,prostat,menepoz,kan pıhtılaşmaması,zayıf bağışıklık sistemi ve idrar yolları iltihabını giderir.

1 litre suya 1 avuç meyve atılır ve 15 dakika kaynatılır elde edilen bu karışımdan sabah akşam 1 su bardağı içilir.

Uyarı:Aşırı kullanımı kabızlığa sebebiyet vermektedir.



Ertuğ ÇAĞLAYAN(ertugcaglayan@gmail.com)
0555 657 05 32

0 Comments:

Post a Comment



About us