Download

Flickr Gallery

8 Mart 2016 Salı

Hazımsızlık Problemlerine Kişniş

Kişniş ve Faydaları


Coriand­rum Sativum:Maydanozgiller familyasının bir üyesidir.Tüylü yapısı ile hoş olmayan bir tadı vardır.Yaz aylarının başından ortasına kadar açan çiçekleri zamanla tohuma dönüşürler.Bu tohumlar pastacılıkta yemeklerde baharat olarak ve içki sektöründe de kişniş şekeri yapımında kullanılır.

Tohumu sindirim için ve yatıştırıcı olarak çiğnenebilir veya çay gibi demlenebilir.Kişniş tohumunda nişasta,tanen,şekerler,sabit ve uçucu yağlar bulunmaktadır.Uçucu yağında geraniol,borneol,coriandrol,pinen ve asetik asit vardır.



Bazı faydalarını saymak gerekirse mideyi uyarıcıdır ve iştahı açar.Sindirimi kolaylaştırır ve hazımsızlığı giderir.Hafif yatıştırıcıdır.Çocuklardaki ishali keser ve mide ve karın ağrılarını keser.Mide ve bağırsaklarda biriken gazı söktürür.Kişniş aynı zamanda da mükemmel bir mikrop kırıcıdır.Akne ve sivilcelerin üzerinede suyu sürülebilir.

1 tatlı kaşığı kadar kişniş tohumu ezilerek 1 su bardağı suya konur ve ağzı kapalı olarak 5 dakika demlenir.Yemeklerden önce 1 su bardağı içilmesi gerekir yada kişniş taneleri ağızda çiğnenebilir.



Ertuğ ÇAĞLAYAN(ertugcaglayan@gmail.com)
0555 657 05 32

0 Comments:

Post a Comment



About us