8 Mart 2016 Salı
Kiraz ve Faydaları
Cerasus:Bu etkileri sağlamak için 2-3 tatlı kaşığı kurumuş kiraz ya da vişne sapı alınıp 1 bardak suya konularak kaynama noktasına kadar ısıtılır. Daha sonra ateş kısılarak 10-15 dakika daha ısıtma sürdürülür. Böylece elde edilen
dekoksiyondan günde üç kez birer bardak içilir.
Gülgiller familyasının bir üyesidir.Ülkemizde kuzey anadoluda yetişir.Meyveleri nisan ile temmuz ayı arasında olgunlaşır.A,B1,B2,B3,B6,C vitaminlerinin yanı sıra sodyum,potasyum,fosfor,demir,kalsiyum ve protein bulunmaktadır.
Pastacılıkta,şekerleme yapımında,reçel yapımında ve içki sanayiinde kullanılır.Kirazın yaprak,meyve,çiçek ve meyve sapları faydalı kısımlarıdır.
Belli başlı faydalarına gelince ateş düşürücü ve iyi bir müshildir.İdrar söktürücüdür.Vücuttaki suyun dengesini sağlar.Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser.Böbrekleri ve idrar yollarını temizler.Kabızlığı giderip vücudu güçlendirir.
Pastacılıkta,şekerleme yapımında,reçel yapımında ve içki sanayiinde kullanılır.Kirazın yaprak,meyve,çiçek ve meyve sapları faydalı kısımlarıdır.
Belli başlı faydalarına gelince ateş düşürücü ve iyi bir müshildir.İdrar söktürücüdür.Vücuttaki suyun dengesini sağlar.Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser.Böbrekleri ve idrar yollarını temizler.Kabızlığı giderip vücudu güçlendirir.
2 tatlı kaşığı kurutulmuş kiraz sapı 1 su bardağı suda kaynatılır.Daha sonra 15 dakika daha kısık ateşte kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve dahili ve harici olarak kullanılır.
Ertuğ ÇAĞLAYAN(ertugcaglayan@gmail.com)
0555 657 05 32
0 Comments:
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)